Kamienny piec chlebowy z wędzarnią i lokalne produkty już w Puchaczówce!

Dzięki środkom własnym i wsparciu środków unijnych wybudowaliśmy piec chlebowy z wędzarnią i grillem. Przy piecu powstała również drewniana wiata kryta osiką. Wiata zapewnia miejsca siedzące dla 40 osób.

Nowy piec chlebowy z wędzarnią umożliwił nam wzbogacenie oferty o lokalne wyroby wpisujące się w tradycję, kulturę i historię Ziemi Kłodzkiej.

W oparciu o tradycyjne receptury i metody produkcji oraz bazując na wysokiej jakości ekologicznych półproduktach dostarczanych nam przez lokalnych producentów wytwarzamy dla naszych Gości następujące specjały kulinarne:

  • chleb na własnym zakwasie wypiekany z dolnośląskiej mąki tradycyjną metodą na bazie tradycyjnych receptur
  • begle czyli tradycyjne wielkopostne przysmaki lokalne
  • wędzona polędwica i rostbef z wołowiny sudeckiej
  • tradycyjne śląskie ciasto z kruszonką
  • pstrąg kłodzki z lokalnych łowisk wędzony na zimno i ciepło
Zapraszamy Państwa bardzo serdecznie do odwiedzenia Puchaczówki i skosztowania naszych regionalnych specjałów!