Przystawki

Gorące oscypki z boczkiem i żurawiną (na zdjęciu)
3 szt. / 120 g
21,00
Matjas holenderski
w oleju, z cebulą / 100 g
24,00
Micha smalcu z kiszonymi ogórkami i chlebem
porcja dla 4 osób / 500 g
26,00
Smalec wegański z fasoli
podany z pieczywem / 80 g
15,00
Pierożki Momo
nadziewane mięsem wołowym i kapustą / 150 g
21,00

Zupy

Rosół
z wiejskiej kury, z makaronem / 230 g
13,00
Żurek
z białą kiełbasą, ziemniakami i jajkiem / 230 g
15,00
Borowikowa
z lanymi kluseczkami i śmietaną / 230 g
19,00
Barszcz czerwony
z uszkami z kapustą i grzybami / 230 g
14,00
Flaki na góralska nutę
z dodatkiem tartego oscypka / 300 g
17,00

Dania główne

Nóżka z kaczki (na zdjęciu)
pieczona, podana na modrej kapuście z kopytkami / 500 g
36,00
Żeberka BBQ
pieczone, z dodatkiem smażonych ziemniaczków i papryczki pepperoni / 650 g
38,00
Golonka z pieca
podana na zasmażanej kapuście z chrzanem i musztardą / 950 g
42,00
Pan Schabowy
podany z zasmażaną kapustą i ziemniakami puree / 400 g
31,00
Burger wołowy
ze świeżymi warzywami, chrupiącym bekonem i serem cheddar, podany z frytkami / 350 g
36,00
Stek z zielonym pieprzem (na zdjęciu)
gruby na dwa palce, podany z frytkami, warzywami i pieczonym czosnkiem / 400 g
79,00
Pstrąg z patelni
podany z frytkami i sałatką z pomidorkami koktajlowymi / 450 g
34,00
Kurczak supreme
z puree z batatów i marynowanymi w oleju orzechowym buraczkami / 350 g
34,00
Sałata z pieczonym łososiem (na zdjęciu)
z pomidorem, ogórkiem, papryką i czosnkiem, podana z ciepłą bagietką i sosem vinegrette / 350 g
47,00
Gulasz z dzika
z drożdżowymi knedlami / 350 g
38,00
Pierogi ruskie (na zdjęciu)
serwowane ze smażoną cebulką i maślanką, 8 szt. / 400 g
25,00
Kopytka
w sosie borowikowym z dodatkiem sera pleśniowego / 300 g
28,00
Sałata z kozim serem
z dodatkiem pieczonego buraka / 300 g
35,00

Dania wegańskie

Gołąbki warzywne (na zdjęciu)
z ryżem i soczewicą, w sosie pomidorowym 2 szt. / 300 g
29,00
Pierogi z kaszą i grzybami
8 szt. / 300 g
25,00
Ciecierzyca ze szpinakiem
podana z ryżem basmati i sałatą / 350 g
31,00

Dla dzieci

Kotlet z kurczaka
panierowany, podany z frytkami i marchewką z jabłkiem / 200 g
19,00
Naleśnik z dżemem
1 szt. / 120 g
17,00
Naleśnik z nutellą (na zdjęciu)
1 szt. / 120 g
17,00
Pierogi ruskie
z masłem i maślanką, 4 szt. / 200 g
16,00

Pizza (średnica 35 cm)

Margherita
mozzarella, sos pomidorowy
24,00
Funghi
mozzarella, sos pomidorowy, pieczarki
26,00
Roma
mozzarella, sos pomidorowy, szynka
26,00
Capricciosa
mozzarella, sos pomidorowy, pieczarki, szynka
27,00
Pepperoni
mozzarella, sos pomidorowy, salami pepperoni
27,00
Vegetariana
mozzarella, sos pomidorowy, pieczarki, kukurydza, papryka, oliwki
27,00
Carbonara
mozzarella, sos śmietanowy, bekon, czosnek, cebula
27,00
Hawajska
mozzarella, sos pomidorowy, szynka, ananas
27,00
Quattro Formaggi
4 sery, sos pomidorowy
28,00
Diavolo
mozzarella, sos pomidorowy, wołowina, jalapeno, czosnek
29,00
Prosciutto
mozzarella, sos pomidorowy, szynka parmeńska, rukola
35,00

Pizzę serwujemy od godziny 12:00

Desery

Gorące maliny
z lodami i bitą śmietaną / 160 g
15,00
Szarlotka jak u mamy (na zdjęciu)
z lodami i bitą śmietaną / 220 g
18,00
Panna cotta
z sosem z mango i marakui / 140 g
16,00
Lody śmietankowo-karmelowe
z orzechami pekan i bitą śmietaną, 2 gałki / 180 g
17,00
Gorąca czekolada
150 ml
11,00

Kawy

Kawa z ekspresu
100 ml
6,00
Kawa z mlekiem
160 ml
7,00
Cappuccino
200 ml
10,00
Espresso
50 ml
6,00
Cafe latte
250 ml
14,00
Cafe Mocha
z czekoladą / 250 ml
14,00
Cafe Vienna
z syropem cynamonowym / 250 ml
14,00

Herbaty i Napary

Herbata Dilmah T
Supreme ceylon, Nuwara eliya pekoe, Ceylon cinnamon spice tea, Original Earl Grey, Blueberry & pomegranate, Rose & french vanilla, Ceylon young hyson green tea, Green tea with jasmine flowers, Moroccan mint green tea, Pure peppermint leave / 300 ml
7,00
Herbatka miodzio
z miodem, cytryną, cynamonem i imbirem / 300 ml
14,00
Napar z rozmarynu
z miodem, pomarańczą i goździkiem / 300 ml
16,00
Herbata z różaną konfiturą
300 ml
14,00