Kamienny piec chlebowy z wędzarnią i lokalne produkty już w Puchaczówce!
Dzięki środkom własnym i wsparciu środków unijnych wybudowaliśmy piec chlebowy z wędzarnią i grillem. Przy piecu powstała również drewniana wiata kryta osiką. Wiata zapewnia miejsca siedzące dla 40 osób.
Nowy piec chlebowy z wędzarnią umożliwił nam wzbogacenie oferty o lokalne wyroby wpisujące się w tradycję, kulturę i historię Ziemi Kłodzkiej.
W oparciu o tradycyjne receptury i metody produkcji oraz bazując na wysokiej jakości ekologicznych półproduktach dostarczanych nam przez lokalnych producentów wytwarzamy dla naszych Gości następujące specjały kulinarne:
- chleb na własnym zakwasie wypiekany z dolnośląskiej mąki tradycyjną metodą na bazie tradycyjnych receptur
- begle czyli tradycyjne wielkopostne przysmaki lokalne
- wędzona polędwica i rostbef z wołowiny sudeckiej
- tradycyjne śląskie ciasto z kruszonką
- pstrąg kłodzki z lokalnych łowisk wędzony na zimno i ciepło
Zapraszamy Państwa bardzo serdecznie do odwiedzenia Puchaczówki i skosztowania naszych regionalnych specjałów!