Kontynuując tradycje popularnej tu niegdyś gospody Puhu Baude gotujemy smacznie i zdrowo utrzymując stałe kontakty z lokalnymi producentami żywności. Dbamy o świeżość produktów i wszystkie dania przygotowujemy w naszej kuchni od podstaw.

Serwujemy duże porcje, apetycznie przyrządzone i elegancko podane. Aby sprostać gustom nawet najbardziej wymagających Gości Puchaczówka stale się rozwija.

W naszej karcie znajdziecie Państwo również dania przyrządzone metodą sous-vide. Jest to najnowsza technologia próżniowego gotowania w bardzo precyzyjnie określonej temperaturze, dzięki której naturalne smaki nie uciekają do wody, a składniki zachowują pełnię wartości odżywczych.

Mając na uwadze najnowsze trendy zdrowotne i ograniczenia dietetyczne wprowadziliśmy do naszej karty również dania wegańskie i bezglutenowe. Specjalna karta menu z dokładnym opisem zawartych w poszczególnym daniach alergenów pomoże Państwu wybrać odpowiednie potrawy.

Wśród naszych lokalnych dostawców znajduje się również minibrowar Chomout, który warzy piwo według tradycyjnej czeskiej receptury. Piwo dojrzewa w kadziach przez okres 4 tygodni, jest niepasteryzowane i niefiltrowane, całkowicie ekologiczne, bez żadnych konserwantów oraz naturalnie gazowane (nie gazujemy piwa). Piwa typu lager i porter są beczkowane specjalnie dla Puchaczówki, aby mogły być podawane zawsze świeże, bogate w naturalne składniki odżywcze.

Mamy nadzieję, że dzięki naszym staraniom w przyjemnym otoczeniu, przy ulubionych potrawach miło spędzicie Państwo czas.

Zapraszamy do Puchaczówki!

GALERIA